Hi,

Ik ben Anouk. En ik weet hoe het is om als ouder moe en overprikkeld te zijn. Hoe het is om vaker dan je lief is boos te worden op de kinderen. Hoe ik mijn best deed het goed te doen maar het gevoel had te falen.

Maar ik weet ook hoe het is om als kind niet gehoord en gezien te zijn voor wie ik werkelijk was. Een intelligent maar ook zeer gevoelig kind, met soms heftige buien. Wat ik overschreeuwde met stoer en sterk zijn en proberen perfect te zijn, met daaronder faalangst en zelftwijfel.

Met als gevolg eerst een pad langs de gebaande paden van een studie economie en mooie banen in de financiële sector. Over gegaan in een zoektocht naar mezelf. Wie ben ik voorbij het moeten, het kunnen en het harde werken.

In 2008 zegde ik dan ook mijn baan op en ging een 4-jarige studie psychodynamische therapie doen. Waarna een coachopleiding, een opleiding voor systemisch werk (familieopstellingen) en vele andere opleidingen en cursussen volgden. Mijn perfectionisme was namelijk nog hard aan het werk 😉

In 2009 kregen wij onze eerste zoon. Die ik eerst nog opvoedde zoals ik zelf was opgevoed. Toen wij in 2012 onze tweede zoon kregen en ik fysiek en emotioneel best even in de kreukels lag, waardoor ik steeds vaker boos werd, kwam er bij mij opeens een diep besef dat dit niet de weg was.

Met mijn kinderen als spiegel (zo zei oudste bijvoorbeeld met 2 jaar: “mama ik luister wel, ik doe alleen niet wat je wil”), ben ik de kernwaarden en basisbehoeften vanuit mijn bewustwordingsreis ook in opvoeding gaan toepassen: vertrouwen, verbinding, autonomie, erkenning, competentie en gehoord en gezien worden.

Dit is wat ik nu ook ouders van andere intelligente, gevoelige, intense kinderen leer.

Juist doordat ik beide kanten (ouder en kind) zo goed begrijp, ben ik in staat om de behoeften van het kind te vertalen naar de ouders.

En aangezien kinderen ons als ouder spiegelen is het daarom van belang dat ouders zich dus ook bewust worden van wat zij zelf over opvoeden en het leven zijn gaan geloven. Daarom werk ik alleen met ouders die bereid zijn tot zelfreflectie.

Zo heb ik inmiddels tientallen ouders mogen helpen de verbinding met hun kind te verbeteren. Waardoor de kinderen beter in hun vel komen te zitten, er een ontspannen sfeer in huis heerst en zowel ouder als kind tot hun recht komen.

Start vandaag met het verbeteren van de relatie met je kind.

Download de gratis bewust ouderschap course

You have Successfully Subscribed!