future

“Regret is the longing to change the past.
Fear is the desire to control the future.
Peace is the surrender to Now.”
– Jeff Foster

Het nieuwe jaar is aangebroken en de mailbox en FB tijdlijn loopt vol met berichten over terugblikken over het afgelopen jaar en doelen voor de toekomst. Over hoe we dit jaar toch echt dat zakelijke succes kunnen behalen, dat strakke lichaam, die gelukkige relatie en dat liefdevolle gezin. Oh en 2018 gaat natuurlijk ook het jaar worden van het afvinken van die geweldige ervaringen op je bucket list.

En zo streven we continu naar iets in de toekomst. Of willen we ergens vanaf. Omdat we het zoals het nu is niet goed genoeg vinden. Zoals de psychiater Dirk de Wachter al schreef is het streven naar geluk de grootste oorzaak van je ongelukkig voelen. Het streven is continu gericht op mooier, beter, leuker. We streven naar zelfverbetering om vervolgens nog steeds ontevreden achter te blijven. Uit angst niet goed genoeg te zijn. En ‘out of fear of missing out’. Want ons verstand oordeelt continu over dat wat is. En gelooft dat wat er gebeurt iets over hem/haar zegt.

Maar zoals Tony Parsons zegt: ‘Het leven is geen opdracht. Er is totaal niets te bereiken behalve de realisatie dat er totaal niets te bereiken is’.

Iedereen is zo bezig met terugblikken en streven, verleden en toekomst, iets worden waardoor we Zijn over het hoofd zien. Er is niets te bereiken, er is alleen maar Dit, het onmiddellijke, de dans van het leven dat verschillende vormen aanneemt.

En dan beweeg je mee op de energie, in flow en wordt de natuurlijke interesse en creatiekracht gevolgd. Zonder gehechtheid aan een resultaat. In plaats van dat er vanuit een gevoel van moeten en verwachtingen wordt gehandeld.

Doorzie de neiging altijd iets te willen bereiken of ervaren en omarm het alledaagse. Van worden naar zijn. This is it! Het tijdloze en grenzeloze mysterie waarin het leven zich ontvouwt.

Start vandaag met het verbeteren van de relatie met je kind.

Download de gratis bewust ouderschap course

You have Successfully Subscribed!